Naturen i og omkring Øster Tørslev

Naturstien

Naturstien er en sti i de naturskønne omgivelser i nærheden af børnehaven. Man kan komme på naturstien enten ved trapperne ved børnehaven eller ved undervisningsskoven. Ruten er ca. 2,5 km.

Stien er perfekt til en gå eller løbetur sammen med familien. Rundt langs stien er der placeret bænke og legeredskaber. Stien bliver flittigt brugt af daginstitutioner, skolen, foreninger og private.

Stien vedligeholdes på frivillig basis af et lille stiudvalg. Så er de to nye trapper blevet lavet og sat på plads bekostet af kommunen – området er blevet indhegnet – så der går får og heste i forbindelse med den dejlige sti..

Undervisningsskoven

Udpluk fra Randers Kommunes hjemmeside

Spis aftensmad i undervisningsskoven

Den nye bålhytte i Undervisningsskoven ved Øster Tørslev. Foto: Jeannot Huyot.

Er man til udeliv og gode oplevelser i naturen, er der nu mulighed for at benytte den helt nye bålhytte, som Randers Kommune har bygget i Undervisningsskoven ved Øster Tørslev. Her finder man en hævet og overdækket bålplads, og i skovbunden rundt omkring ligger der masser af brænde.

Tag øksen med
Det vil være en fordel at medbringe en økse eller sav, hvis man vil bruge det brænde, man kan finde i skoven. Alternativt kan man vælge at tage grillkul med, da bålpladsen også er velegnet til dette formål.

Undervisningsskoven i Øster Tørslev blev anlagt i 1994 i samarbejde med foreningen Plant et Træ. Undervisningsskoven ligger på højre side af Gjerlevvej ca. 200 m. udenfor Ø. Tørslev.

Der er en opverdækket og hævet bålplads i hytten. Foto: Jeannot Huyot.

Kig efter dette skilt, hvis du vil finde frem til bålhytten. Foto: Jeannot Huyot.

Mellerup Bådelaug

Vores idylliske lille havn ligger i Randers Fjord lige nord for færgelejet til Danmarks mindste bilfærge, der på 4½ minut krydser fjorden mellem Mellerup og Voer.

Se mere på; www.mellerupbaadelaug.dk

Stranden

Der findes badestrand i Udbyhøj ved siden af lystbådhaven og i Sødring.